Bulba tai ne patrova…

Šiemet balandžio 16 d. Babtų bendruomenė buvo pakviesta į kasmetinę Ramučių kultūros centro ir Karmėlavos bendruomenės „Židinys“ organizuojamą šventę “KUGELINĖS 2016“.
Joje lankėmės ir pernai – patiko, todėl nusprendėme ir šiais metais sudalyvauti. Surinkome 8 žmonių komandą: Danguolė Barkauskienė, Audra Žikienė, Vilma Petravičienė, Edita Simonaitienė, Nijolė Bučiuvienė, Dainora Raudonienė, Vincentas Mezginas, Laurynas Straukas. Pasirinkę kepamą bulvinį patiekalą, paruošėme dainą, patarles, žaidimą, sukūrėme patiekalo pristatymui juokingą receptą: „Netikri vėdarai-skanėstai”. Komandą pavadinome „Neluptos bulvytės“. Dovanų vežėme „bulbeobelaitę“ „Babtukė“ – pirmininko Lauryno žodžiais tariant, kad galėtų užsiauginti bulvių nekasamų, o ant medžių. Visa tai sukūrė gražią, linksmą nuotaiką, o mūsiškė bulvių patrova „Bulvių tarkė vištų skūrelėse” laimėjo pirmą prizinę vietą. Nugalėjom net 6 komandas, tame tarpe ir dvi iš Kauno: Petrašiūnų bendruomenę ir Palemono, ir net iš Jonavos atvažiavusius bendruomenės narius. Komisijoje dalyvavo Karmėlavos seniūnė Violeta Armolaitienė, kunigas Virginijus Veprauskas ir B.Buračo gimnazijos direktorė Rima Kuktienė ir laisvas kaip vadiname tautos balsas.
Visus susirinkusius linksmino pavieniai Karmėlavos seniūnijos muzikantai. Jų dainos nedavė nė vienam atsikvėpti – pilni pilveliai, nesausos gerklytės ir nušokti kulnai bylojo apie gražią šventę.

Kugelinės 2016

Kugelinės 2016

Kugelinės 2016